Munkalehetőség nélkül az adósságspirál csapdájában

Baranya vármegyében, egy hátrányos helyzetű kistelepülésen él az a többgenerációs, három kisgyermeket nevelő család, akik küzdenek a mélyszegénység ellen, munkalehetőségeik azonban igen korlátozottak.

Eszter 41 éves, és már hosszú ideje egyedül gondoskodik gyermekeiről: Péterről, aki már 24 éves, a 17 éves Mátéról, a 15 éves Márkról, és az 5 éves, óvodás Petráról.

7-en élnek egy albérletben, a  gyermekek édesapja nincs jelen az életükben, gyermektartást nem fizet.

Eszter egészségkárosodással küzd, gerincproblémái vannak. Emiatt munkát csak csökkentett munkaidőben tud vállalni, bevétele kb. 60 ezer Ft. Ezen felül csak a kiskorú gyermekek után járó családi pótlékkal számolhatnak. Bizonyos kiadásokat csak gyorskölcsön felvételével tudtak megoldani, ennek törlesztőrészlete 30 ezer Ft havonta. Hitelkártya tartozásuk is van. Ezek sajnos egyre több adósságot generálnak számukra.

Péter alkalmi munkákat vállal, amiből 60-70 ezer Ft szokott összejönni egy hónapban. Jelen pillanatban nincs állása, de keresi a lehetőséget. A környéken kevés munka adódik, pedig ez lehetne, ami kivezetné őket a mélyszegénységből. Már ő is családot alapított, 1 éves kislányukat nevelik élettársával.
Máté már nem jár iskolába, jelenleg a munkaügy segítségével keresi a lehetőségeket.

Amire szükségük van: tartós élelmiszer, kályha a fűtéshez, gáztűzhely, a gyermekeknek ruhanemű, cipő, a babának gyermekápolási cikkekre, pelenkára, törlőkendőre. Pénzadományt készpénzben tudnak fogadni.

A gyerekek méretei:
Petra 116-os ruhákat hord, a lába 29-es méretű.
Márk 176-os fiú, vagy kisebb S-es férfiméretet visel, lába 39-es méretű.
Máté 3-4XL-es méretű ruhát és 41-es cipőt hord.
A kislánybabának 86-os a ruhamérete. Pelenkája jelenleg 3-as, 4-es méretű.

Az édesanya, Eszter is hiányt szenved ruhákban. S-es ruha- és 36-os cipőmérete van.

Eszter legnagyobb álma, hogy a gyermekei, unokája ne nélkülözzön többet.

Scroll to Top