Munkalehetőség nélkül az adósságspirál csapdájában

Baranya vármegyében, egy hátrányos helyzetű kistelepülésen él az a többgenerációs, három kisgyermeket nevelő család, akik küzdenek a mélyszegénység ellen, munkalehetőségeik azonban igen korlátozottak.

Eszter 41 éves, és már hosszú ideje egyedül gondoskodik gyermekeiről: Péterről, aki már 24 éves, a 17 éves Mátéról, a 15 éves Márkról, és az 5 éves, óvodás Petráról.

Idáig egy albérletben éltek heten, viszont most visszaköltöznek a házukba, ahol eddig a gyermekek apja lakott. A férfi nincs jelen az életükben, gyermektartást nem fizet. A házat is adósságokkal hagyta ott: villanyszámla tartozás miatt az órát levágták, ennek visszakötése 350.000 Ft. Ráadásul egy festés is ráférne a házra.

Eszter egészségkárosodással küzd, gerincproblémái vannak. Emiatt munkát csak csökkentett munkaidőben tud vállalni, bevétele kb. 60.000 Ft. Ezen felül csak a kiskorú gyermekek után járó családi pótlékkal számolhatnak. Bizonyos kiadásokat csak gyorskölcsön felvételével tudtak megoldani, ennek törlesztőrészlete 30.000 Ft havonta. Hitelkártya tartozásuk is van. Ezek sajnos egyre több adósságot generálnak számukra.

Péter alkalmi munkákat vállal, amiből 60-70.000 Ft szokott összejönni egy hónapban. Jelen pillanatban nincs állása, de keresi a lehetőséget. A környéken kevés munka adódik, pedig ez lehetne, ami kivezetné őket a mélyszegénységből. Már ő is családot alapított, 1 éves kislányukat nevelik élettársával.
Máté már nem jár iskolába, jelenleg a munkaügy segítségével keresi a lehetőségeket.

Amire szükségük van: anyagi támogatás a villany bekötésére, festék a ház rendbetételéhez, bútorok, tartós élelmiszer, kályha a fűtéshez, gáztűzhely, a gyermekeknek ruhanemű, cipő, a babának gyermekápolási cikkekre, pelenkára, törlőkendőre. Pénzadományt bankszámlára tudnak fogadni.

A gyerekek méretei:
Petra 116-os ruhákat hord, a lába 29-es méretű.
Márk 176-os fiú, vagy kisebb S-es férfiméretet visel, lába 39-es méretű.
Máté 3-4XL-es méretű ruhát és 41-es cipőt hord.
A kislánybabának 86-os a ruhamérete. Pelenkája jelenleg 3-as, 4-es méretű.

Az édesanya, Eszter is hiányt szenved ruhákban. S-es ruha- és 36-os cipőmérete van.

Eszter legnagyobb álma, hogy a gyermekei, unokája ne nélkülözzön többet.

Scroll to Top