Mindent megtesznek szülei a súlyosan fogyatékos kisfiúért

Győr-Moson-Sopron vármegyében neveli férjével, Mátéval a negyvenes évei végén járó Anna négy kiskorú gyermekét, akik közül egyikük súlyosan fogyatékos.

Szűkös körülmények között élnek, egy saját tulajdonú, 50 nm-es, kétszobás sorházi lakásban. A ház összkomfortos, de fával fűtenek, és felújításra szorul. Máténak 8 órás bejelentett munkahelye van, Anna azonban nem tud dolgozni, mert legkisebb gyermekük, Peti, súlyosan fogyatékos. Még csak 4 éves lesz, de már két agyvérzése volt, vízfejűséggel született és epilepsziás rohamokkal küzd. Folyamatos fejlesztésre és 24 órás felügyeletre, gondozásra szorul. A kisfiú csak tápszert, bébiételt eszik, az epilepszia miatt folyamatosan gyógyszert szed. A másik három kisfiú, Gábor (15 éves), Laci (10 éves) és Norbi (8 éves) szerencsére egészséges, iskolába járnak.

Az ötfős család egy főre jutó bevétele nagyon kevés. Peti gyógytornája havonta 52 000 Ft-ba, gyógyszerei közel 20 000 Ft-ba, tápszere 17 000 Ft-ba kerül, a téli időszakban pedig a tüzelőanyag vásárlása közel 200 000 Ft-os terhet ró rájuk. Ezen kívül van még rövid lejáratú hiteltartozásuk, amit kétségbeesésükben vettek fel a közelmúltban, de mielőbb szeretnék rendezni.  

Amire szükségük van: pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni), tartós élelmiszer, ruhanemű, ajtó csere, a ház külső falainak bepucolása, terasz befejezése.

A gyerekek méretei:

  • Peti, 4 éves: body 92-es méret, nadrág 98-as.
  • Norbi, 8 éves: póló 114/140, nadrág, pulóver 158/164.
  • Laci, 10 éves: 134-es póló, 152-es nadrág és pulóver.
  • Gábor, 15 éves: pólóból és nadrágból is S-es vagy M-es méretet hord.

Anna és Máté nagyon szeretik gyermekeiket, összetartó, bizakodó házaspár. Minden megtesznek azért, hogy Petikének nehéz helyzete ellenére is a lehető legjobb életet biztosítsák, miközben a három egészséges fiúkat sem hanyagolják el. Minden apró segítségért végtelenül hálásak.

Scroll to Top