Leégett házuk után egy kis faházba kényszerült a mélyszegénységben élő család

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye nagyvárosában neveli az egyedülálló, elvált Melinda három kiskorú gyermekét egy apró szoba-konyhás házban, amelyet egyik ismerősük ajánlott fel átmenetileg részükre, mivel a saját tulajdonú családi házuk évekkel ezelőtt leégett.

Az kicsi házban nincs vezetékes víz, így a vizet 2 km-ről kannában hordják. Fürdőszoba és wc szintén nincs a házban, az udvarra kell kijárni árnyékszékre. Villanyuk feltöltőkártyás, a fűtést fával, sparhelttel oldják meg. A faház nagyon rosszul szigetelt, festésre, felújításra szorul. Internetük nincs, csak egy mobiltelefonjuk.

Melinda 8 általánost végzett, utcai takarítóként dolgozott, de jelenleg munkanélküli. Bármit elvállalna, de eddig nem járt sikerrel. Összbevételük csak a családi pótlék (50.000 Ft). Melinda ezt az összeget igyekszik beosztani, ebből fizeti az áramot, a fát, tanszereket a gyermekeknek, buszjegyet, hogy a gyerekek tudjanak iskolába járni és ha marad, akkor vásárol élelmiszert.

Mindhárom gyermeke kisiskolás. Kislánya 7 esztendős, nagyon szeret babázni, rajzolni, festeni. Idősebbik kisfia 11 éves, nagyon szeret focizni, zenélni és természetesen a barátaival játszani. Középső gyermeke szintén kisfiú, 9 éves. Bátyjához hasonlóan szeret focizni és zenélni, zenét hallgatni. Szerencsére egészségesek, Melindának azonban szívritmus zavara van, gyógyszert kell szednie.

Amire szükségük van: pénzadomány (csekken tudják fogadni), tűzifa, tartós élelmiszer, ruhanemű, cipő, tárcsás mosógép, hűtő (80 literes), a kislánynak festőkellékek, esetleg mobiltelefon, a gyerekeknek szükségük lenne rá a tanulás miatt.

Gyerekek méretei:
7 éves kislány: kb. 134-es ruhaméret, 30-as cipő
9 éves kisfiú: kb. 164-es ruhaméret, 40-es cipő
11 éves kisfiú: kb. 176-os ruhaméret, 42-es cipő

Melinda hátrébb sorolva önmagát, mindig a gyermekeit helyezi előtérbe. Nagyon szereti őket és a szűkös, nehéz körülmények ellenére is bízik abban, hogy biztosítani tud egy jobb jövőt számukra. Minden segítségért nagyon hálás!

Scroll to Top