Koromlepte álmok a huzatos kisházban

Egyedül kényszerül megküzdeni a nehézségekkel Etelka, aki egy Nógrád vármegyei településen él óvodás kisfiával, Norbikával. A kisfiú apja még évekig a börtönbüntetését tölti, rokonok segítségére nem számíthatnak. A 70 nm-es épületbe nincs bevezetve a víz, a korhadt nyílászárók miatt a ház gyorsan kihűl. Bár WC van a házban, fürdőszoba nincs kialakítva, vizet kintről kell behordaniuk. Tűzifával fűtenek.

Tavaly tavasszal elektromos tűz gyulladt ki a pincében, az emiatt keletkezett füst és korom máig belepi a falakat; Etelka anyagi és gyakorlati segítségre szorul a felújításhoz. Norbika kedves, négy és fél éves kisfiú, aki szívesen fest, rajzol, szereti a kirakós-, és memóriajátékokat, Bing nyuszi és Peppa malac történeteit.

Etelka 8 általánost végzett, a helyi önkormányzatnál közmunkaprogramban dolgozik, így a kis család mindössze havi 87 ezer forintból kényszerül megélni; a heti tüzelő ára 30 ezer forint. Ebben a kilátástalan küzdelemben felhalmozódott tartozásuk eddig 370 ezer forint.

Amire szükségük van: tartós élelmiszerek, tisztítószerek, bármilyen segítség a ház festéséhez, felújításához, valamint tüzelő, ami a legnagyobb kiadás a téli időszakban. A kisfiú részére ruhák.

Ruhaméretek:
Etelka: ruha S-M, cipő 37
Norbika: ruha 104-es, cipő 26

Az édesanya mindent megtesz, ami kitelik tőle: segítségre és jobb sorsra érdemes emberek.

Scroll to Top