Koraszülöttként, születési traumából eredő agyvérzéssel született kislányuk fejlesztéséhez szeretne anyagi támogatást a dolgos család

Feri a Közép-Dunántúlon, egy Fejér vármegyei településen él feleségével, Noémivel. A családban két kislány cseperedik. A nagyobb lányka 13 éves, ő Noémi első házasságából született,  a kis Gréti, közös baba, ő júliusban lett egy esztendős.

Születési körülményei sajnos kihatnak a család mindennapjaira. Ugyanis Gréti koraszülöttként jött a világra, születési traumával terhelten, agyvérzést kapott. Ennek következtében a bal oldala részben lebénult, a bal szemében sérült a látóideg és az izomtónusára egyfajta feszesség jellemző, ami gátolja a mozgásfejlődését.

Gyakran kontrollálják, gyógytorna és fejlesztés kifejezetten indokolt és javasolt. A feszesség oldására, izomtónus-javításra a Dévény-módszert alkalmazzák, ennek a költsége havi 40 ezer Ft az óvatos becslés szerint, kigazdálkodni nem vagy csak részben sikerül a családnak. A szemét is ellenőrzés alatt tartják az orvosok, emiatt is gyakran kell Budapestre utazniuk. A fejlesztés egy bizonyos része ingyenes, ez is nagy segítség a babának.

Feri egy gyárban dolgozik, családja iránt teljes mértékben elkötelezett, így a munkát teljes erőbedobással, három műszakban végzi.

Az édesanya jelenleg a baba mellett van otthon, de várhatóan a GYES lejárta után sem fog tudni elhelyezkedni, amíg Gréti nem javul annyira, hogy közösségbe integrálható legyen. Emellet az anyukának súlyos cukorbetegsége is van.

A család saját tulajdonú parasztházukban él, melyet hitelre vásároltak, törlesztőrészlete 100 ezer Ft havonta, melyet becsülettel fizetnek. A házban víz és villany, valamit gáz is van, néha fával egészítik ki a tüzelést.

A hiteltörlesztés és a rezsi a család bevételének felét elviszi, a maradékból próbálnak megélni és fedezni Gréti gyógyíttatásának költségeit.

Az édesapa Gréti állapotának javításához kér segítséget, pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni. Ezen felül tartós élelmiszernek, fejlesztő játékoknak is nagyon örülnének.

A család minden lehetőséget szeretne megragadni ahhoz, hogy a pici egészségi állapotán javíthassanak.

Scroll to Top