Kilakoltatás veszélye fenyegeti a 9 fős családot, ahol a nagylány súlyos fogyatékkal él

Veszprém vármegye egyik városában él a kétségbeesett nagymama 8 fős családjával. A ház, amelyben laknak picike, mindösszesen két szobából, egy konyha-nappaliból, fürdőszobából és wc-ből áll, mégis nagyon szeretnek itt élni. Víz van, a villany feltöltős, fűteni fával tudnak. Sajnos nem tudták fizetni a megemelkedett devizahitelük törlesztőrészleteit, emiatt már 1,3 millió Ft-os tartozásuk halmozódott fel. Jelenleg a kilakoltatás szélén állnak.

Évi nagyon szereti fiát és két lányát, illetve négy unokáját. Legnagyobb bevétele a családnak a 24 éves súlyosan fogyatékos lánya után járó ápolási díj, melyet nem rég óta kapnak. Az ápolási díj lehetőségéről nagyon későn kaptak tájékoztatást. Fia és az élettársa alkalmi munkákat vállalnak (bejelentett segédmunka, takarítás). Rezsi kiadásuk a hitellel együtt kb. 130 ezer Ft-ra tehető, ehhez jönnek még hozzá az ovival és iskolával járó költségek. Ételre alig marad valamennyi pénzük. Évi beteges, lép eltávolításon és vese műtéten esett át, nehezen tud munkát vállalni.

Unokái (3 éves kisfiú, két 4 éves kislány és egy 8 éves kisfiú) közel azonos méretű ruhákat és cipőket hordanak. Ruhákra nem nagyon van szükségük, barátoktól, ismerősöktől szoktak kapni. A 3 éves kisfiú súlyos asztmás, kezelése nagyon sok pénzbe kerül. Inhalátort és szükség esetén lélegeztetőt is kell használniuk.

Amire szükségük van: pénzadomány, hogy a tartozást rendezni tudják és elkerüljék a kilakoltatást (bankszámlára tudják fogadni), tartós élelmiszer, nyílászárók cseréje. A gyermekek nagyon szeretnek építőkockákkal játszani és minden vágyuk egy bicikli.

Évi igyekszik a tőle telhető legjobban támogatni a családját és nagyon bízik abban, hogy unokáit ebben a kis saját otthonban nevelhetik fel. Kilakoltatás esetén nem tudja, mihez kezdjen, hova tudnának menni, hogy együtt maradhassanak. Minden apró segítségért végtelenül hálás.

Scroll to Top