Kilakoltatás veszélye fenyegeti a 9 fős családot, ahol a nagylány súlyos fogyatékkal él

Veszprém vármegye egyik városában él a kétségbeesett, otthonáért és családjáért küzdő anya.

Éva erőn felül élte egész életét – jelenleg gondozza oxigénhiányosan született, fogyatékos nagylányát, és magához vette unokáját is. Mindig dolgozott, küzdött, hogy a családja megéljen. Saját erőből, munka mellett nevelte fel fogyatékos gyerekét (csak néhány éve tudta meg, hogy jár nekik ápolási díj), és szeretettel befogadta unokáját, amikor azt az édesanyja nem tudta vállalni születésekor.

A társasházi sorház jellegű lakás, amelyben laknak, két szobából, egy nagyobb konyhából, fürdőszobából, wc-ből áll. Víz van, a villany feltöltős, fűteni fával tudnak. Ez a saját otthona volt Évának, szeretett és szeret itt élni – de a megnövekedett devizahitel miatt el kellett adniuk, és azóta bérlik, bérlőkként élnek korábbi saját otthonukban.
Sajnos most ez is ingataggá vált, elveszíthetik ezt a lehetőséget is! Néhányan igyekeznek őket ellehetetleníteni, és sajnos mindennek megy fel az ára, a közös költséget emelték, a vízdíjat is, áramra már nem futja, élelmiszerre alig jut.
Jelenleg nincs áramuk, Éva megvonja magától a saját gyógyszereit is, csak hogy gyermekének, nevelt unokájának enni adjon. Évi beteges, lép eltávolításon és vese műtéten esett át, nehezen tud munkát vállalni, nem nagyon kap lehetőséget.

A két szobából az egyikben lakik Éva, a fogyatékos nagylánya, a befogadott nevelt unokája, és befogadta a másik lányát is, annak a kislányával. Őt sajnos a férje a kislányka megszületése után cserbenhagyta, Éva nyújt nekik fedelet a fejük felé. Így élnek a szobában öten.
A másik szobában Éva fia, annak felesége, és két kisgyermeke lakik. Ők alkalmi munkából élnek, jelenleg a fia sofőrködik munkásszállóknak, a menye takarítani jár. A gyerekeik kicsik, betegesek, sajnos az egyikük súlyos asztmás, kezelése nagyon sok pénzbe kerül, inhalátort és szükség esetén lélegeztetőt is kell használniuk.

Amire szükségük van: pénzadomány, hogy a tartozást rendezni tudják és elkerüljék a kilakoltatást (bankszámlára tudják fogadni), tartós élelmiszer, mert élelmiszerre már nem nagyon marad, a gyerekeknek vitaminok. A gyermekek bármilyen játéknak örülnek, nagyon szeretnek építőkockákkal játszani, minden vágyuk egy bicikli.

Éva megy, küzd, szeretné megtartani otthonukat, nem szeretné, ha családja földönfutó lenne. Kilakoltatás esetén nem tudja, mihez kezdjen, hova tudnának menni, hogy együtt maradhassanak. Nem tudnának bérelni másik helyet, mert már minden sokkal drágább, és nem is szeretnék elhagyni szeretett otthonukat.
Minden apró segítségért végtelenül hálásak! Tartozásuk nagyon felhalmozódott, hitelük milliós tétel – így minden anyagi segítség nagyot sokat jelent nekik.

Scroll to Top