Három pici gyermekével keres lakhatási lehetőséget az édesanya, ez a munkavállalás feltétele is egyben

Katalin 30 éves, gyermekeit egyedül nevelő édesanya. Az elmúlt hetekben még nehezebbé vált a kis család sorsa. Több, mint egy évig az otthon biztonságát egy budapesti krízisszállás jelentette számukra, ezt sajnos márciusban el kellett hagyniuk, mert lejárt a maximum lakhatási idő, amit a szervezetnél tölthetnek. Ez idő alatt nem tudtak félretenni albérletre illetve annak kauciójára való összeget. Menedéket barátok, ismerősök nyújtanak számukra. Tudvalevő, hogy ez csak átmeneti megoldás.

Sürgősen meg kell oldaniuk a lakhatást a gyermekek érdekében, illetve hogy Katalin főállásban el tudjon helyezkedni és legyen bevételük. Albérletet Budapesten szeretnének találni (most is itt élnek), maximum 100 ezer Ft körüli összegben.

A gyermekek apukája nem vesz részt a család életében, rokon vagy más segítő családtag nincsen. Katalin 8 általánost végzett el, főként takarításból volt bevétele, apartmanokat takarított, ide vissza is tudna menni, ha lenne állandó lakcíme.

A család bevétele családi pótlékból és GYES-ből áll, ez 107 ezer Ft. Tartozása van telefonra 250 ezer Ft értékben. Tartaléka semmi, nagyon kétségbe van esve, hogy mi lesz így velük.

Amire szükségük van:

A három gyermeknek szüksége lenne ruhákra, cipőkre. Nagy hasznát vennék tartós élelmiszernek, használati cikkeknek, mobiltelefonnak. Minden felszerelés, bútor az otthonban maradt. Hálásak lennének egy laptopért. Pénzadományt bankszámlaszámra tudnak fogadni.

Méreteik:

A legidősebb lány,  Anasztázia 4 éves, 104-es ruhákat visel, lába 23-as.

Natália 2 éves, ruhái 98-asok, lába 22-es.

A legkisebb gyermek Olivér 1 éves, 86-os babaruhákat hord, járni most kezd majd el.

A kis család talpra állásának alapfeltétele az, ha tető kerül a fejük fölé, az édesanya így el tud majd helyezkedni, hogy az anyagi stabilitást megteremtse maguknak.

Scroll to Top