Három generáció küzd súlyos betegségekkel, lét- és lakhatási bizonytalanságban

Túlzás nélkül többszörös krízisállapot áll fenn a 45 éves Eszter és édesanyja Ágnes, valamint kislánya Hanna életében.  A három főből álló család Baranya vármegyében a megyeszékhelyen, egy olyan albérletben él, aminek már lejárt a szerződése, bármikor utcára kerülhetnek. Jelenleg nem áll rendelkezésükre forrás egy új albérlet megfinanszírozására.

A megélhetési gondok hátterében Eszter súlyos, daganatos betegsége áll, mely 12 éve folyamatosan kíséri az életét, többször műtötték, 73%-ban rokkant minősítése van, nagyon erős gyógyszereket szed. Most is műtétre vár, azonban fél, hogy gyermeke és szintén beteg édesanyja ellátás nélkül marad. Hanna édesapja nem tartja a kapcsolatot a családdal, mindössze 15 ezer Ft gyermektartást fizet. A nagymamánál post Covid következtében agyi aneurizma alakult ki, őt is meg kellene operálni. Gyógyszerei zöme nem TB támogatott, nagyon drága, ezért nem mindig tudják kiváltani őket.

Eszter szeme fénye a 4 éves kislánya, Hanna. Ő szintén átesett Covid betegségen, melyet vérplazma illetve szteroid kezelés követett. A gyermek egy év alatt irreálisan megnőtt, 104 cm-ről 134 cm-re. Kivizsgálása folyamatban van. Ettől eltekintve cserfes, édes gyermek, most kiscsoportos óvodás. Nagy vágya egy háromkerekű roller.

Az elmúlt évben a nagymama még munkaképes volt, ápolással foglalkozott. Sajnos most sem Eszter, sem Ágnes nem tud fix munkát vállalni, a napi szükségleteik kielégítése is gondot okoz. A családi pótlékon és a gyermektartáson kívül semmilyen állandó bevételük nincs.

A családdal kapcsolatban álló védőnői szolgálat is segíteni próbál, hiszen jogosultak ápolási díjra, és van remény önkormányzati lakás igénylésére, de ezek időigényesek, és bizonytalanok. A leendő támogató segíthet: kórházi csomaggal (papucs, pizsama, köntös, tisztasági csomag, törölköző, melegítő) mindkét felnőtt számára. Eszter lába 38-as, Ágnesé 39-es. Ruhaméretük 46-os, XL-es, XXL-es. A kislánynak bármit szívesen fogadnak, jelenleg 134-es méret, de nagyon gyorsan nő. Lába 31-es. Gyógyszerek, vitaminok kiváltásához pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Az utóbbi év megpróbáltatásai nagyon megkínozták a családot testileg-lelkileg, Hanna miatt muszáj bízniuk a jövőjük jobbra fordulásában.

Scroll to Top