Harc az egészségért

Évekig tartó küzdelmet folytattak a családfő gyógyulásáért, sajnos eredménytelenül. Három kiskorú gyermek maradt árván.

Éva, az 50 éves egyedülálló, özvegy édesanya Békés megyében, Orosháza vonzáskörzetében él. Hat gyermeke van, de hárman már önálló életet élnek, vele a három kiskorú lakik egy háztartásban. A család az év elején élte át a legnagyobb tragédiát: Éva szeretett férjét, a gyermekek pedig az édesapjukat, a családfőt veszítették el.

Az elmúlt évek az édesapa ápolásával teltek, élt a remény a gyógyulásban, de a daganatos betegség végül legyűrte, januárban eltávozott családja köréből. Évát és gyermekeit nagyon megviselte lelkileg a veszteség, nehéz az újrakezdés.

Néhány éve egy kis, 1,5 szobás házikót tudtak közösen megvásárolni CSOK-támogatás segítségével. A víz, villany és gáz is be van vezetve, de elmaradások miatt a gáz jelenleg ki van kötve. Ezt Éva 5 ezer forintjával havonta törleszti, jövő márciusban jár le, akkor lesz újra lehetősége „tiszta lappal” indítani a szolgáltatást. Addig fával fűtenek, aminek szintén nagy a beszerzési költsége, adományt ezen a téren mint prioritást fogadnak. Egyelőre egyáltalán nem tudtak még fát venni, közeleg a tél, nagy szükség volna tüzelőre. Egyéb rezsiköltségük a víz-villany-internet használatból havonta kb. 35 ezer Ft.

Éva közfoglalkoztatottként dolgozik 8 órában, márciusig él a jelenlegi szerződése. Csupán 7 általános iskolai osztályt végzett el, mindig közmunkásként dolgozott, másra nincs is igazán lehetősége. Összbevételük 160 ezer Ft, mely Éva fizetéséből, a családi pótlékból és az árvaellátásból áll.

Az Évával élő gyermekek közül a 15 éves Bence egy közeli nagyobb városba jár középiskolába, az iker 13 éves lányok még általános iskolások. Mindhárom gyermek busszal jár iskolába, jól tanulnak és szorgalmasak.

Amivel tudsz segíteni nekik: tartós élelmiszer, tüzelő, pénzadomány a tartozások rendezésére, némi tartalék képzéséhez, a gyermekek taníttatásához.
Ruhaneműket is szívesen fogadnak: Az ikrek 158-164-es ruhát (esetleg női XS-S) viselnek, lábuk 38-39-es. Bence 170 cm magas, normál ruhaméretet hord, ez férfi S-M. Lába 41-es. Éva ruhamérete M-es, cipőmérete 37-es.

A család még mindig kába az apuka elvesztése miatt, egymásba kapaszkodva próbálnak túl lenni ezen az emberpróbáló időszakon. Lelkileg is sokat segítene nekik, ha nem lennének napi szintű kenyérgondjaik.

Scroll to Top