Gyermekeinek igyekszik újra stabil otthont teremteni az édesapa, a ház még félkész állapotú

Bálint, a 48 éves édesapa egyedül, szerény körülmények között neveli két kisgyermekét Csongrád-Csanád megyében, Makótól nem messze. A család nagyjából egy évvel ezelőtt bomlott fel, Bálint a volt nejének hagyta a közös családi házukat és nála maradtak a gyermekek is. A helyzet a lehető legrosszabbra fordult, a gyermekek édesanyja új kapcsolatot kezdett és új párja gyakorlatilag minden ingóságot eladott (eladatott), a házukat is beleértve. Három hónapja ismét az apával élnek a kicsik, jelenleg albérletben.

A válás után Bálint vásárolt egy szerkezetkész családi házat. A kialakult helyzetre való tekintettel szeretné minél hamarabb befejezni azt, hogy a 12 éves Ervinnek és a 7 éves Mártinak újra biztonságos otthont tudjon teremteni. Jelenleg albérletben élnek, a beköltözéshez még sok minden szükséges. A legnagyobb segítséget a fürdőszoba kialakításához szükséges anyagok, illetve anyagi támogatás jelentené. Ezen felül 6 db radiátor és a ház kifestéséhez szükséges anyagok megléte már költözhetővé tenné számukra a házat. A dolgos kezű apa minden szaktudását a ház épülésére fordítja, amit csak lehet, maga csinál. Végzettsége lakatos, autószerelő műhelyben dolgozik.

Bálint próbálja lezárni a múltat, a bíróság decemberben dönt a gyermekek végső elhelyezéséről, melynek jó eséllyel az apa lesz a nyertese. Ervin és Márti sokat szenvedett az elmúlt időszakban, ennek ellenére kitűnő tanulók mindketten.

Bevételük csak az apuka napi béréből származik, ami napi 6-8 ezer Ft. A családi pótlékot sajnos még az anyuka veszi fel és nem adja azt tovább. Az albérlet rezsivel 60 ezer Ft, Bálint egy barátja szívességi alapon biztosítja a lakhatásukat. A ház fűtésére kapnak az önkormányzattól némi tüzelőt, ami remélhetőleg kitart a szezonra.

Támogatást nagy hálával fogadnak tartós élelmiszer és ruhanemű tekintetében is. Ervin 158-as ruhát, 40-41-es cipőt visel, Márti 128-134-es ruhaneműt, lába 31-32-es. Bálint M-es férfiméretet hord, cipői 42-esek.

A kis család vágya a saját otthon, mely összefogással sikerülhet!

Scroll to Top