Gyermeke boldogsága ad erőt a nehézségek leküzdéséhez az egyedülálló anyukának

Magyarország dél-nyugati csücskében, Zala vármegye egyik városában él Zsuzsi, a 48 éves, gyermekét egyedül nevelő édesanya. Szeme fénye a 11 éves kiskamasz, Szabolcs. Anya és fia sok viszontagságot legyőzve, teljesen új életet kezdett. Segítségük nincsen, egymásra viszont 100 %-osan számíthatnak.

Zsuzsi 8 általánost végzett, mindenek felett hisz a munka megtartó erejében, dolgozik, hogy stabilitást teremtsen kettejük számára. Minden napját bearanyozza, ha Szabolcsot boldognak láthatja. A maga részéről ehhez próbál minden körülményt megteremteni, de kis fizetéséből az albérletre és a számlák kifizetésére, valamint egy korábbi hiteltartozás törlesztőrészleteire elmegy a bevételük több, mint fele. Nagyságrendileg 50 ezer Ft marad élelemre, megélhetésre, minden egyébre, gyakorlatilag minden forintnak megvan a helye és még így is sokat nélkülöznek.

Az elmúlt évben a kisfiú súlyosan megbetegedett, lélegeztetőgépre is került, édesanyja megjárta a poklot ebben az időszakban. A sok stressz miatt a mai napig nyugtatóval tud csak elaludni. Szabolcs már jól van, de asztmájára gyógyszert kell szednie.

Amire szükségük van: bármilyen apró segítséget hálás szívvel fogadnak, legyen az élelmiszer, ruhanemű, vagy pénzadomány (bankszámlára is lehetséges). Az albérletük egy panellakásban van, bár rendkívül költséges a fenntartása (100-120 ezer Ft), de legalább felszerelt, jó állapotú.

Szabolcs ruhaméretei: testalkata testesebb, a lezser darabokat részesíti előnyben. 164-168-as nadrág (pl.: gumis derekú nadrág, farmer esetében a regular vagy normál fazon); 170-es (M-esnek megfelelő) felső, pulóver;  cipőmérete 37-38. Ősszel kezdi az 5.osztályt, felső tagozatosnak való tanszerekre (kamasznak való iskolatáska, felszerelés, körző) nagy szükség lenne. Nagyon szereti a plüssöket, kedvence a Szuper Márió.

Zsuzsi nagyon szerény, tényleg a kisfiáért élő, önzetlen anya. Nagy álmuk lenne egy saját, biztonságos otthon, de már egy önkormányzati lakás sikeres megpályázása is hatalmas segítség lenne. Erre folyamatosan tesz kísérletet, eddig eredménytelenül.

Scroll to Top