Felújításra szorul a sérült fiú otthona

Katalin Balassagyarmathoz közel, egy kistelepülésen él. Az asszonynak három gyermeke van, közülük a legkisebb fiúnak a születéskor hátracsúszott a nyelve. Mivel nem mutatott életjeleket, újra kellett éleszteni. Ennek során a beszéd- és mozgásközpontja is megsérült. Zoltán jelenleg 26 éves.

Az édesanya minden lehetőséget megragadott. A fiú fejlesztése érdekében nagyon sok időt töltöttek el gyermekgyógyászati klinikán, 12 éves koráig egy Nógrád megyei gyermekotthon fejlesztését vették igénybe, majd 2 éven keresztül jártak nevelési tanácsadóba. A fiú egészségéért folytatott küzdelemből az apuka teljesen kiszállt. 3 éve elváltak, azóta a volt férj nem támogatja a családot.
A fiú állapota határozza meg mindennapjaikat. Katalin nem tud munkába járni, mert fiának egész napos felügyeletre van szüksége. Sajnos a fejlesztések nem segítettek, Zoltán sem beszélni, sem járni nem tud.

Katalinnal él lánya is két kisgyermekével. Szilvi nemrég elvált, ezért költözött a picikkel édesanyjához.

Amire szükségük van: a lakásuk felújításában kér segítséget Katalin. A járólapot cserélni kellene, a nyílászárók rosszul szigetelnek, a fürdőszoba is felújításra szorul. Lakásfelújítással kapcsolatos minden segítséget örömmel fogadnak. Télire tüzelő szükséges. Új gáztűzhelynek nagyon örülnének, mert a régi tönkrement.
Ruhanemű: Szilvi: XXS-es ruha, 39-es cipő; Benjámin 3 éves: 104-110-es ruha, 24-26-os cipő; Zsolt 2 éves: 104-es ruha, 23 cipő.

Az édesanya mindent megtesz, hogy felnőtt fia életét komfortosabbá tegye és unokái ne szenvedjenek semmiben se hiányt. Számukra egy kis segítség is hatalmas előrelépést jelent.

Scroll to Top