Egyetemet végzett az édesanya, most mégis nélkülözésben él a kis család

Az egyik budapesti kerületben neveli három kicsi gyermekét a csupaszív Edina és párja Csaba. Egy kicsi, 65 nm-es saját tulajdonú, összkomfortos családi házban élnek, amelyben két szoba van, egy konyha és egy fürdőszoba. Víz, gáz, villany van a házban de a konvektor sajnos nem mindenhol működik, így kénytelenek a fürdőben villannyal fűteni, ami nagyon nagy költséget ró a családra.

A családnak az elmúlt években sok nehézséggel kellett szembenéznie, ami lelkileg nagyon megviselte őket. Jelenleg csak Edinának van munkája. Egyetemet végzett, szakmáját tekintve grafikus, de pedagógiai asszisztensi tapasztalta is van. Csaba mesterséges intelligenciával és webfejlesztéssel foglalkozik. Bevételük ötükre nézve igen kevés, mindösszesen kb. 265 000 Ft. Közel 105 000 Ft megy el a rezsire, illetve a hitelekre nagyjából 80 000 Ft. A maradék kis pénzből igyekeznek élelmiszert vásárolni, illetve ruházatot a gyerekeknek. Közel 800 000 Ft tartozásuk van, ami sajnálatos módon már adósságkezelőhöz került. Sajnos egy ideje már a TB-t sem tudják Csaba után fizetni.

Három kislányuk van, a 15 éves Kitti, a 12 éves Kíra és a hamarosan 6 éves Kamilla. Kitti egy nagyon érzékeny teremtés, pszichiáterhez jár. Kíra egészséges, kötelességtudó, de lelkileg ő is igen érzékeny. A legkisebb, Kamilla, sajnos az óvodában nem beszél, otthon azonban még angolul is hajlandó megszólalni.

Amivel segíteni tudsz: pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni), szakember (pszichológus, pszichiáter segítsége), tartós élelmiszer, tisztálkodó és tisztítószerek, cipő és ruhanemű, ágy a 6 éves Kamillának, új hűtőszekrény.

Méreteik:

Kamilla (6 éves): 116-122-es ruha, 30-as cipő.

Kíra (12 éves): S-M-es ruha, 39-es cipő.

Kitti (15 éves): M-L-es ruha, 40-es cipő.

Edina tartja a lelket a családban, nincs sem lehetősége, sem ideje elgyengülni, pedig nagyon megfáradt a nehézségekben, amit rájuk rótt az élet. A családja a mindene, értük küzd a végsőkig. Minden segítségért hálás, mert a legapróbb gesztus is nagyot lendít a körülményeiken.

Scroll to Top