Egyedül neveli magatartászavaros gyermekét a munkanélküli édesanya, aki egy bántalmazó kapcsolatból lépett ki

A 44 éves Évi Baranya megyében él. Egy 20 éves nagylánya és két általános iskolás korú fia van. Férje bántalmazta őt, elmenekült tőle és új életet kezdett. Nagyobb fia súlyos magatartászavarral küzd, ami megnehezíti az életüket.

Marci ADHD-s, tanulási és magatartási nehézséggel küzd, az állapotát nagyban rontotta a korábbi bántalmazó légkör, gyógyszeres kezelést is kap. Az oktatásához Évinek a két fiúval el kellett költöznie a saját házából egy másik településre, albérletbe, mert csak ott találtak sajátos nevelési igényű gyermekeket foglalkoztató iskolát. Évi régi házában jelenleg a 20 éves nagylánya él. A házon hitel van, amit törleszteni kell, illetve vízszámlával van elmaradásuk. Jelenlegi albérletük komfortos, télen fával fűthető. Az édesanya korábban piacon, illetve eladóként dolgozott, de Marci betegsége miatt sokszor kell orvoshoz, fejlesztésekre járniuk, gyakran el kell hoznia az iskolából is, emiatt most nem tud állandó munkát vállalni. Egyelőre csak a családtámogatás az egyetlen bevételi forrása, amiből nagyon nehezen élnek.

Amire szükségük van: tartós élelmiszer, ruházat, anyagi támogatás (amit bankszámlára tudnak fogadni). Ruházatból az alábbi méretek kellenek:

  • Marci, 11 éves: 152-es ruhaméret és 38-as, 39-es cipő;
  • Milán, 9 éves: 148-as méret és 34-es cipő;
  • Évi: L-es, XL-es és 38-as cipő;
  • Eszter, a nagylány: M-es méret és 38-as cipő.

Évi minden kapcsolatot megszakított az apával saját és gyermekei érdekében. Rendkívül erős, kitartó nő, mélyen hisz benne, hogy rendbe tudnak jönni, javulni fog Marci állapota, ami a legfontosabb számára, amellett, hogy újra munkába tudjon állni. Ezzel az anyagi helyzetük is javulna, visszaköltözhetnének a saját otthonukba.

Scroll to Top