Egy véletlen baleset is nehezíti az epilepsziával élő édesanya mindennapjait

Baranya vármegyében, Pécstől mintegy 30 km-re neveli Réka és férje Dénes, két pici ikerlányukat. Albérletben élnek, egy ikerházban. Víz és villany van a házban, a fűtést fával oldják meg. Réka epilepsziás rohamokkal küzd, emellett egy súlyos baleset is beárnyékolta életüket.

Réka 20 éves kora óta, közel 19 éve leszázalékolt. Volt egy gennyes agyhártyagyulladása, aminek következtében epilepsziás lett. Előző év novemberében főzés közben rohamot kapott, miközben egyedül volt az ikrekkel, súlyosan leforrázta a kézfejét. Sajnos az orvosok nem tudták megmenteni, így mind az 5 ujja első ujjpercét amputálni kellett. Februárban kezdte el a fizikoterápiát, de egyelőre nem tudja még mozgatni rendesen az ujjait, mert nagyon görbe állapotban vannak.

Ikerlányaik még csak kétévesek, így hatalmas szüksége van a férje általi segítségre, hogy a kicsiket a mindennapokban el tudja látni. Dénes a felesége balesete óta nem tud dolgozni járni, mivel ő látja el Rékát és a két kislányt is. Más segítségére sajnos nem számíthatnak. Bevételük kb. 210.000 Ft, kiadásaik viszont elérik a 250.000 Ft-ot, még úgy is, hogy a szülők főleg önmagukon spórolnak, hogy a gyermekeiknek megadhassanak mindent.

Amire szükségük van: pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni – az albérletet szeretnék mielőbb kifizetni, hogy ne veszítsék el az otthonukat -), fa a tüzeléshez, pelenka (5-ös méretű), törlőkendő, tartós élelmiszer.

Réka és Dénes egy egymást nagyon szerető, tisztelő, támogató házaspár, akik a jelenlegi nehéz körülmények ellenére is összetartanak és szeretetben, békében nevelik ikerlányaikat. Réka mindent megtesz azért, hogy mielőbb felépüljön és újra teljes erőbedobással, energiával élhesse az életet és nagyon várja már, hogy újra képes legyen egyedül ellátni a kicsiket. A legkisebb segítség is nagyot lendít most az életükön!

Scroll to Top