Egy édesanya álma

Budapesten, két gyermekével él az az édesanya, aki jelenleg arra keres, hogy tető legyen a fejük felett. Célja, hogy kiszolgáltatott helyzetéből kijutva, élhető otthont teremthessen maguknak.

Erika 46 éves, fiát és kislányát egyedül nevelő édesanya. Jelenleg Budapest egyik belső kerületében él gyermekeivel. Lakhatás reményében költözött ide, mert a munkáltatója lakást is kínált számukra.

Ez azonban végül nem bizonyult jó ajánlatnak: mosogatóként dolgozik, a munkáltató csak 2 órára jelentette be, holott jóval többet teljesít. Napi bérének több mint 70%-át levonja lakásbérletért, ezek után havi szinten 100-120.000 Ft-ot kap kézhez. Eddig ebből kellett kigazdálkodnia a rezsit, és a megélhetés költségeit. A béren felül családi pótlékot kap, ami 40.000 Ft. A lakásba nem engedték bejelentkezni a családot, így az önkormányzat nem tudja támogatni őket.

Sajnos – annak ellenére, hogy a lakhatási körülmények közel sem nevezhetők ideálisnak – most még innen is el kell költözniük, április végéig kell új helyet találniuk.

11 éves kislánya dongalábbal született. Speciális gyógycipőt visel, ezt kifizetni nem, vagy csak nagy anyagi áldozat árán tudja. Emellett gyógytornára, kezelésekre is szüksége van a kislánynak.
A gyermekek édesapjával nem élnek együtt, de napi kapcsolatban, jó viszonyban vannak. Ő szívbeteg, ami miatt leszázalékolták. Rokkantsági nyugdíjából anyagi támogatást nem tud nyújtani gyermekei számára.

Amire szükségük van: új lakás, illetve ennek bérléséhez pénzadomány, amit bankszámlára is tudnak fogadni. A nagyfiú nagyon örülne egy új telefonnak, mert a mostani tönkrement és ezt a tanuláshoz is tudná használni.
A család napi szinten szenved hiányt tartós élelmiszerben, ruházati cikkekben.

Ruhaméreteik:
A 17 éves fiú L-es ruhát visel, lába 44-45-ös.
A 11 éves kislány S-es ruhákat hord, cipői speciálisak.
Erika M-es ruhákat hord, lába 43-as.
Mivel az édesapa is rászoruló, ruhaneműket ő is szívesen fogad: XXL-es ruha, 43-as láb.

Erika nagyon szeretne jobb életkörülményeket teremteni a maga, és gyermekei számára. Úgy érzi csapdába került, mert amíg nem keres többet, nem tud fizetni egy másik albérletet. Felmondani nem mer, mert elvesztik jelenlegi otthonukat.

Scroll to Top