Családi egység mindenek felett

A Mátra lábánál, Hatvantól pár kilométerre fekvő községben él a 60 éves Tibor a feleségével és 2 kamasz gyermekével. Felesége néhány évvel ezelőtt pillanatok alatt a skizofrénia rabja lett, ez uralja az életét, ami meghatározza a család mindennapjait.

Tibor egészséges, egy betonüzemben dolgozik. Felesége ápolónő volt a közeli kórházban, most ő szorul segítségre. Pár éve valami meghasadt benne, gyógyszerek támogatásával képes a mindennapokat élni, ellátni családját, de házon kívülre nem mer kilépni.

Amikor a betegség eluralkodott Éván, hangokat hallott, a lakásban tört-zúzott, minden berendezési tárgyban kárt tett. A család gyermekvédelem alá került, de a gyerekek tovább maradhattak a szüleikkel. Az anyuka által okozott károkat fontos lenne helyreállítaniuk, hogy komfortosan tudják a mindennapjaikat élni. Ám ehhez kizárólag Tibor tud a fizetésével hozzájárulni, illetve a családi pótlék egy stabil pénzforrásuk.

Egy komfortos, 1,5 szobás, bérelt házban laknak, fával fűtenek, a villanyuk feltöltős.

Jövedelmük 426.000 Ft, de Tibor fizetésének felét végrehajtás alá vonták, egy régebbi adósságot törleszt rendszeresen, így az összeg fele áll rendelkezésre a havi kiadások fedezésére.

Kislányuk 15 éves, pajzsmirigy betegsége van, 7. osztályos. Ruhamérete: S-es, 37-es a cipőmérete. Szemüveg.

11 éves kisfiuk 4. osztályos, egészséges, 125 cm magas, 35-ös a cipőmérete. Szemüveg.

Amivel tudsz segíteni nekik: bútorok, edények, ruhásszekrény, ágy, íróasztal (ezek a tárgyak a betegség által okozott rombolás áldozatai lettek), tűzifa a tél közeledtével, élelmiszer, ruházat.

Tibor gyermekként állami gondozásban nevelkedett, így számára nem kérdés, hogy a család összetartása és a fészek melege mindennél fontosabb. Emiatt mindent elkövet, hogy ezt az egységet biztosítani tudja.

Scroll to Top