Balesetben meghalt az édesanya, 3 kisfiú maradt az apára

Ádám 44 éves, négy évvel ezelőtt a drága felesége, három kisfia édesanyja, súlyos autóbalesetet szenvedett, melynek következtében elhunyt, hatalmas űrt hagyva maga után. A legkisebb gyermek még csak 3 éves volt. Ádám azóta egyedül próbálja mind lelkileg, mind fizikailag egyben tartani a családot.

Nógrád vármegyében, Salgótarjánhoz közel, egy régen bányászok lakta körzetben élnek egy házban. A két szoba-konyhás, fürdőszobás ingatlan nagyon rossz állapotú: a villanyvezetékek szétégtek, a konnektorok életveszélyesek, a falak omladoznak és vizesednek, penészesek. Víz van, fűteni fatüzelésű kályhával tudnak, már amikor telik tüzelőre.

Ádám, amióta megözvegyült, nem tudott teljes munkaidős állást vállalni. Nincs segítsége, egyedül kell megoldania mindent, és cukorbetegséggel is küzd. A fiúk 15, 9 és 7 évesek, még iskolába járnak mind. Arra számít, hogy ahogy cseperednek, egyre többet fog tudni dolgozni: nyolc általánost végzett, de van nehézgépkezelői vizsgája. Munkalehetőséget a közelben remél, ez sokat lendítene az életükön. A családi kassza nagyon szegényes, sokat nélkülöznek. Az árvasági ellátás és a családi pótlék 230 ezer Ft összesen, ebből kell a rezsit és a megélhetésüket finanszírozni, a három gyereket iskoláztatni, ha betegek, gyógyszereket venni.

Nagy segítség lenne, ha kapnának a lakás felújításához segítséget, építőanyag vagy pénzadomány (bankszámlaszám van) formájában. Ezen kívül tartós élelmiszert, tisztítószereket, edényeket, törölközőket, télen tűzifát fogadnának hálás szívvel.

A fiúk:

  • Máté 15 éves, egészséges, szeret kosárlabdázni, 173 cm magas, vékony alkatú, lába 43-as;
  • Vili 9 éves, tanulási nehézségei vannak, speciális iskolába kellene hordani, ami jelenleg nem megoldott, 158-as a ruhamérete, lába 35-ös.
  • a legkisebb, Attila, 7 éves, egészséges, 146-os ruhákat hord, cipőből 33-ast.

A két kisebb fiú nagyon szeret rajzolni, barkácsolni, labdázni, ehhez eszközöket szívesen vennének.

Ádám a nehézségek ellenére próbál pozitív maradni és hinni sorsuk jobbra fordulásában.

Scroll to Top