Az árván maradt fiú nagy álma, hogy kistestvéreiről gondoskodhasson

Négy éve, édesanyjuk halálával kezdődött Olivérék szomorú története, mikor ide-oda sodródtak a különböző befogadó családok között.

Jelenleg idősebb testvérének házában laknak, de Olivér nagy terve, hogy édesanyja örökségét, egy jelenleg hetedrészben tulajdonolt kis családi házat teljesen a nevére vehessen, majd lakhatóvá tegye. Itt gyámjukként nevelhetné kisebb testvéreit, letisztázva ezzel a családi jogviszonyokat, valamint, hogy biztonságot és állandóságot teremtsen végre az életükben.

Olivér időközben nagykorú lett, végzett szakács, jelenleg is a szakmájában dolgozik. Szorgalmas, célorientált. Nevelőanyja (sógornője) kórházban takarít, bátyja alkalmi munkákból él.

A jelenleg 4 kiskorút ellátó család egy erősen felújításra szoruló házban lakik: víz, fürdőszoba, WC nincs a házban, kút van az udvaron, fával fűtenek, igazából az otthonuk egy romos vályogépület. Az egyik szoba ablaka ki van törve, ablakcsere nem is lehetséges; annyira rossz állapotú az épület, hogy talán leomlana egy ablakcserénél.
Két szobán osztoznak heten, egy harmadik helyiség most lett átalakítva betegszobának. Mert ha még nem lenne elég a bajból, 16 éves húgánál nemrég fekélyes vastagbélgyulladást diagnosztizáltak, míg 11 éves testvére máig nem dolgozta fel édesanyjuk elvesztését: zárkózott, éjszakánként bepisil, érzelmi kényszerevő, emiatt túlsúlyos, depresszív hajlamú. Pszichológiai kezelés alatt áll.

Olivér anyai öröksége sajnos szintén leromlott állapotban van, ezért anyagi segítségre lenne szükség, hogy lakhatóvá tegyék.

Amire még szükségük van: anyagi támogatás, porszívó, centrifuga, tisztító és fertőtlenítő szerek, gumilepedő, ruha, cipő, tartós élelmiszer.

Méretek:
Olivér: ruha L-es, cipő 44-45
16 éves lány: ruha SX-S, cipő 38
11 éves lány: igen erős testalkatú, 156 cm magas és kb. 60 kg. A nagylány S-es ruhái jók rá, cipő 37-38
11 éves fiú: ruha 146-152, cipő 35
3 éves fiú: ruha 116, cipő 25 – nagyon szereti az autós játékokat
Nevelőanya: ruha XL, cipő 41
Nevelőapa: ruha M, cipő 41

A 11 éves kishúg szívesen rajzol, de eszközök híján egyelőre csak a falakra. Művészetterápiás szempontokból is jót tenne, ha „kirajzolhatná” a veszteségét. A család bár sokat nélkülözik, de tenni akarás, összetartás és korrektség jellemzi őket.

Scroll to Top