Az apuka halála óta küzd nehézségekkel a négyfős család

Nem sok reménye maradt a Veszprém vármegyében élő Erzsébetnek, aki kitartóan neveli elhunyt párja ráhagyott gyermekeit.

Különösen nehéz sors jutott a tragédiában is összetartó négyfős családnak. Erzsébet néhai élettársának két fia bár már felnőttkorúak, de mindketten tanulnak egy jobb élet reményében. A 18 éves Erik mezőgazdasági iskolába jár (idén érettségizett), a 21 éves András pedig a szakmunkásképzést követően szeretné megszerezni az érettségi vizsgát. Mindkettőjüknek két év van hátra tanulmányaikból.

Eszter, a harmadik gyermek 12 éves. Súlyos tejallergiája nem könnyíti meg az amúgy is anyagi gondokkal élő család helyzetét.

Különleges család az övék, különleges történettel. Az anyuka nincs vérségi kapcsolatban sem Eszterrel, sem a fiúkkal, elhunyt párja révén lettek egy család. Azonban már 10 éve a törvényes gyámjuk, szeretettel neveli őket.

A váratlanul apa nélkül maradt család egy tanácsi bérlakásban él egy 57 nm-es, másfél szobás otthonban. Távfűtés, víz, villany van. Erzsébet részére azonban munkalehetőség nem akad az asszony betegségei miatt: vesebetegség, krónikus vesemedence-gyulladás, cukorbetegség, ízületi gyulladás, magas vérnyomás nehezíti az életét. Amíg egészségi állapota engedte, betanított munkásként dolgozott egy közeli kisvárosban.

András ha teheti, diákmunkásként 5 órás munkaidőben állást vállal egy gyorsétteremben, hogy ezzel is könnyítsen életükön.

Anyagilag nehéz helyzetben vannak: 66 ezer forintos özvegyi nyugdíj, a szintén 66 ezer forintos árvasági ellátás, a 25 ezer forintos (Eszter allergiája miatt kiemelt) családi pótlék nehéz megélhetést és keserű perceket okoz a családnak. A 37 ezer forintos lakbér, illetve a 45 ezer forintra rúgó rezsiszámla kifizetése után nem sok mindenre marad pénzük.

Amire szükségük van:

Bankszámlájuk nincs, rózsaszín csekken tudnak pénzt fogadni. Bárminek nagyon örülnek, ami kicsit is könnyebbé teheti ezt a terhelt időszakot, amíg a fiúk befejezik tanulmányaikat és állandó állást tudnak vállalni.
Eszter ruhamérete 152-es, 36-os a lába.
Erzsébet 3XL-es holmikat hord és 40-es a lába.

Egy gyásszal, betegségekkel és anyagi gondokkal küszködő asszony kér segítséget, aki továbbra is szeretettel kitart nevelt gyermekei mellett.

Scroll to Top