Autista kisfia mellett nem tud munkát vállalni az édesanya, családi pótlékból és GYOD-ból élnek hárman

Egy Hajdú-Bihar megyei településen, Berettyóújfalutól mintegy 30 km-re neveli Évi egyedül két gyermekét egy kis családi házban. A ház nem saját tulajdon.

Feltöltőkártyás villany van, gáz nincs bevezetve, fával fűtenek és palackos gázzal főznek. A vízórát leszerelték tartozás miatt, így jelenleg csak a kerti WC-t tudják használni.

Évi nyolc általánossal rendelkezik, jelenleg nem dolgozik, mert Zsombi fia magatartásproblémái miatt állandó felügyeletet igényel. A 6 éves fiú nem kommunikatív, csak a hangos, erőteljes kérdésekre reagál, nem igényli kortársai társaságát, retteg a sötétben, minden előzmény nélkül cibálja a haját, igazoltan autizmust állapítottak meg nála. Az óvodában pszichológus foglalkozik vele. Nagycsoportos, 2024-ben fogja elkezdeni az iskolát.

A nagyobbik fiú Áron 7 éves, idén szeptemberben kezdte meg az első osztályt. Egészséges, vidám, szófogadó gyermek. Nagyon szeret énekelni és segít a házimunkában is.

Évi bevétele mindösszesen a családi pótlék és a GYOD. Az asszony korábban a helyi önkormányzatnál dolgozott, mint közmunkás.
Kiadásaik igen magasak. A havi villany költsége kb. 45-50 ezer Ft (Zsombi egész nap igényli a világosságot), internet-tv előfizetés 12 ezer Ft/hó, vízdíj tartozásuk 1,3 millió Ft, egyéb tartozásaik kb 120 ezer Ft-ot tesznek ki.

Amire szükségük van: pénzadomány (amelyet bankszámlára is tudnak fogadni), ruhanemű, tartós élelmiszer (a fiúk nagyon szeretik a konzerv élelmiszereket is), tisztítószer.

Méreteik:
Zsombi: 130-as ruha, 33-as cipő.
Áron: 130-as ruha, 32-es cipő.

Évi nagyon szereti a gyermekeit, a legkisebb segítség is sokat lendítene az életükön.

Scroll to Top