Albérletük felújításával saját, igazi otthonuk lenne

Egy zalai városban él a nehéz sorsú Livi élettársával, Tamással, akik szeretetben nevelik középsúlyosan tartós beteg lányukat, Gabriellát. Két évvel ezelőtt költöztek vidékre Budapestről. Jelenlegi otthonukból a felhalmozódott bérleti díj tartozás miatt kell költözniük. Az új albérletük egy kis romos családi ház (szoba-konyha) lesz, amiben csak víz és villany van, fürdőszoba nincs, az udvaron található egy WC. Ha felújítják a házat, és három évig fizetik a bérleti díjat, akkor a saját tulajdonukba kerül.

Az édesanya Livi negyvenes évei végén jár, 8 osztályt végzett, takarítóként, mosogatóként, konyhai kisegítőként dolgozott. Pár évvel ezelőtt baleset érte, azóta is nagy fájdalmakkal él. Fiatal fejjel, tizenévesen ment férjhez, házasságából öt gyermeke született. Férje rendszeresen bántalmazta, megkéselte. Ezt követően elvált, hosszú test-lelki felépülés következett, de közben elveszítette gyermekeit. Később sikerült talpra állnia, visszaszereznie gyermekeit és felnevelni őket. Élettársával, Tamással egy közös gyermekük született, a most 19 éves Gabriella.

Gabi koraszülött volt, középsúlyosan tartós betegsége innen ered. Mozgásában elmaradott, értelmileg egy 12-13 éves gyermeknek felel meg. Egy fővárosi készségfejlesztő iskolában sikerült elvégeznie a 10 osztályt. Legjobban rajzolni szeret és tv-t nézni, ott hallgatja a videóklipeket. Havonta 1-2 alkalommal hordják Budapestre kölcsönautóval (az üzemanyagot és az autópálya matricát nekik kell megvenniük). Nem hagyható magára, így Livi nem tud munkát vállalni.

Livi és Tamás 20 éve élnek együtt. Tamásnak volt egy mélyvénás trombózisa, megműtötték, de a kezében még mindig visszamaradt letapadások vannak, így rendszeres a zsibbadás. Sajnos mivel sem Tamás műtétekor, sem Livi balesetekor nem volt biztosításuk, így 700.000 Ft TB tartozásuk van. Tamás alkalmi kőművesmunkákat tud vállalni, de szívesen tanulna számítógépkezelést. Jelenleg nincs számítógépük.
Bevételük kb. 350.000 Ft. A házuk bérleti díja rezsivel 100.000 Ft/hó, Gabriella gyógyszerei kb. 25.000 Ft/hó, Tamás gyógyszere kb. 40.000 Ft egy hónapban.

Amivel tudsz segíteni nekik: pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni), építőanyagok a felújításhoz, bővítéshez (glett, csempe, szaniterek, ajtó), hiszen mielőbb szeretnének a házhoz egy fürdőszobát hozzátoldani; hűtőszekrény, ruhanemű, tartós élelmiszer, tisztasági és tisztálkodószerek, egy nagyobb TV. A fűtést fával tudják majd megoldani.

Ruhaméreteik:
Gabriella: L-XL-es méretű ruha, 37-es cipő
Livi: L-es méretű ruha, 39-es cipő
Tamás: L-es méretű ruha, 39-es cipő

Egészségileg sem Livi sem Tamás nincsenek jól, de megpróbálnak mindent megtenni, hogy Gabinak egy biztonságos, kényelmes otthont biztosítsanak. Livi nagyon kedves, tisztelettudó édesanya, akinek a pozitív hozzáállása és jövőbe vetett hite az egész családot áthatja.

Scroll to Top