A szülők egy omladozó vályogházban nevelik három kisgyermeküket

Szandra és Balázs egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei községben neveli három öt év alatti kisgyermekét. A család egy saját tulajdonú, nagyon rossz állapotban lévő vályogházban él.

A házban két szoba, konyha, illemhelyiség, fürdőszoba és egy spájz található. A fürdőszoba fele meg van repedve és a fal sajnos már megdőlt, ráadásul csőtörés miatt el kellet zárni a vizet a helyiségben, nem tudják használni. Villany, telefon, tévé és internet van, gázfűtésük nincs, fával tudnak fűteni. A két szoba közül csak az egyikben tartózkodnak, mert csak ott tudnak fűteni.

A 20 éves édesanya nyolc általános osztályt végzett, jelenleg otthon van GYES-en. Élettársa Balázs minősített hegesztő és alkalmi munkákat vállal. A család egyetlen állandó bevétele a családi pótlék, ami 102.800 forint havonta. Kiadásaikat tekintve, 40.000 forintot költenek fára – ami két hétre elég –, havi 10.000 forintot villanyra és internetre, és 14.000 forintot telefonra. A megmaradó összeget osztják be élelmiszerre és ruhákra.

A három kisgyermek szerencsére egészséges. Benedek négy éves, középső csoportos óvodás, szereti Bing nyuszit és Thomast a gőzmozdonyt, de kedvence a Pókember. Dávid két éves, bölcsődébe jár, Bence pedig nemrég lett egy éves.

A család örömmel fogad cipőket és ruhákat a gyermekek részére.
Benedek ruhamérete 105-ös, cipőmérete pedig 26-os. Dávid és Bence ruhamérete 98-as, 25-ös és 23-as cipőt hordanak.

A legnagyobb segítség számukra a házuk felújítása lenne. Pénzadományt bankszámlaszámra tudnak fogadni, de élelmiszer adományt is hálás szívvel fogadnak.

Scroll to Top