A súlyos betegséggel küzdő édesanya neveli beteg kisfiát nehéz anyagi körülmények között

Baranya vármegye déli részén, a Villányi járásban él egyre rosszabb lelki és anyagi helyzetben a kétfős család. Magdi, a 46 éves, autoimmun betegséggel diagnosztizált édesanya, akit már kétszer műtötték tüdődaganattal.

Szerencsére jelenleg negatívak a leletei, a légzése nehézkes, hamar elfárad, állapota miatt nem tud dolgozni. A családban nevelkedő 15 éves fiú, Dávid visszafordíthatatlan látóideg sorvadásban szenved, állapota egyre rosszabb. Szeretne tanulmányait folytatni, most volt 8. osztályos, de ez a jelen helyzetben nem biztos, hogy kivitelezhető. A gyermek édesapja nem él együtt a családdal.

Magdiék jelenleg a testvérénél laknak, azonban itt nem tudnak hosszútávra berendezkedni, mert az ingatlant el fogják árverezni, 1 hónap múlva ki kell költözniük.
Az édesanya a családsegítőn keresztül megpályázott egy házat, de sajnos nem sikerült megkapnia. Talált egy árverezés alatt álló ingatlant, de az 800.000 Ft-ba kerül, erre sajnos nincs pénze, kölcsönt pedig nem tud törleszteni.

A család összbevétele 87.900 Ft, de sajnos egy rosszul bejelentett iskolai hiányzás miatt a 25.900 Ft-nyi családi pótlékot még 2 hónapig nem kapják, így egyelőre 62.000 Ft-ból (rokkant nyugdíj) próbálnak megélni.

Amire szükségük van: pénzadomány, amit bankszámlára is tudnak fogadni. Tartósélelmiszer. Segítség a lakhatásban.

Ruhaneműt is szívesen fogadnak: Dávid vékony testalkatú, 175 cm magas S-es, M-es ruhákat visel, lába 42-es. Az édesanya S-es méret, lába 37-es.

A család nagyon rossz lelkiállapotban van amiatt, hogy Dávid látásában nem várható javulás, mindent elkövetnek, hogy ideális körülményeket teremtsenek a gyermek számára.

Scroll to Top