A súlyos betegséggel küzdő édesanya neveli beteg kisfiát nehéz anyagi körülmények között

Baranya vármegye déli részén, a Villányi járásban él egyre rosszabb lelki és anyagi helyzetben a kétfős család. Magdi, a 46 éves, autoimmun betegséggel diagnosztizált édesanya, akit már kétszer műtötték tüdődaganattal.

Szerencsére jelenleg negatívak a leletei, a légzése nehézkes, hamar elfárad, állapota miatt nem tud dolgozni. A családban nevelkedő 15 éves fiú, Dávid visszafordíthatalan látóideg sorvadásban szenved, állapota egyre rosszabb. Szeretne tanulmányait folytatni, most volt 8. osztályos, de ez a jelen helyzetben nem biztos, hogy kivitelezhető. A gyermek édesapja nem él együtt a családdal.

Magdiék jelenleg a testvérénél laknak, azonban itt nem tudnak hosszútávra berendezkedni, mert az ingatlant el fogják árverezni. Az édesanya terve, hogy a családsegítőn keresztül megpályázik egy lakást.

A család bevételét a Dávid után járó ápolási segély és családi pótlék adja, ez csupán 100.000 Ft, de sajnos egy rosszul bejelentett iskolai hiányzás miatt a családi pótlékot fél évre megvonják tőlük.

Amire szükségük van: pénzadomány, amit bankszámlára is tudnak fogadni. Tartósélelmiszer, tűzifa.

Ruhaneműt is szívesen fogadnak: Dávid vékony testalkatú, 175 cm magas S-es, M-es ruhákat visel, lába 42-es. Az édesanya S-es méret, lába 37-es.

A család nagyon rossz lelkiállapotban van amiatt, hogy Dávid látásában nem várható javulás, mindent elkövetnek, hogy ideális körülményeket teremtsenek a gyermek számára.

Scroll to Top