A stroke-on átesett nagymama gondozása nagy nehézséget okoz a családnak

A 38 éves Mónika, férjével, 6 éves kislányukkal és a nagymamával, egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen él. A nagymama, Kati néni stroke-on esett át, a felépülése még folyamatban van, a bal oldala nehezen mozog, ezért segítségre, ápolásra szorul.

Mónikáék az apai nagyszülők régi házában élnek, ami teljes felújításra szorul. A házban három szoba és egy konyha található. Víz csak a konyhába van bevezetve, fürdőszoba, wc nincs. Villany és gáz van, de csak főzéshez tudják használni, mert a fűtési rendszer nincs kiépítve. Télen fatüzelésű kályhával fűtenek. Mosakodáshoz a vizet melegítve, kiskádban tudnak tisztálkodni.

Mónika jelenleg közfoglalkoztatott, ez a munka teszi lehetővé, hogy kislányukat óvodába hordja. Az édesapa, János alkalmi munkákat vállal, favágást, gyomlálást. Sajnos a településen és a környéken nincs munkalehetőség. Velük él János édesanyja, Kati néni, aki a stroke miatt még nehezen mozog, Mónika gondozza őt. Kati néni rokkant ellátásban részesül, ami igen csekély, ahogy Mónika bére is. János rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, így anyagilag igen megterhelő ez az időszak számukra.

Az óvodás kislány, Vivike egészséges, nagyon szorosan kötődik a szüleihez, nagy szeretetben, összetartásban élnek együtt. Szeretnének jobb körülményeket teremteni maguknak és gyermeküknek, de nagyon kevés lehetőségük van erre jelenleg. Vágyuk, hogy felújíthassák a házukat és legyen végre fürdőszobájuk.

Amire szükségük van: tartós élelmiszer, ruházat, anyagi támogatás (amit bankszámlára tudnak fogadni).

Vivike 116/122 méretű ruhát és 31/32-es cipőt, Mónika S-M méretű ruhát és 39/40-es cipőt, János M/L ruhát és 42-es cipőt hord.

A család egymást támogatva, mindent megtesz, hogy átvészelje ezt az embert próbáló időszakot. Ha segíteni szeretnél, azt az alábbi jeligére hivatkozva teheted meg.

Scroll to Top