A saját otthon megteremtéséért küzd a gyermekeit egyedül nevelő fiatal anya, legkisebb gyermeke gyógyíthatatlan beteg

Ildikó fiatal kora ellenére már sok megpróbáltatáson esett át. A 25 éves anya Heves vármegyében, a Mátra déli oldalán, nem messze Gyöngyöstől a nagyszülőkkel él három gyermekével. A családi ház 2 szobáján összesen 7 fő osztozik. A víz, villany, gáz be van vezetve, de télen főleg fával fűtenek.

A család legnagyobb tragédiája, hogy a legkisebb gyermek, az 5 éves fiúcska vízfejűségben szenved, vak és súlyosan értelmi fogyatékos. Állapotában sajnos nem várható javulás. Mivel állandó felügyeletet igényel, egy gyermekotthonban ápolják. Ildikó lehetőségeihez mérten rendszeresen látogatja, szomorú és tehetetlen amiatt, hogy nem tud rajta segíteni.

Az anyuka 8 általánost végzett, később virágkötészetet tanult. Sajnos gyakorlati helyet nem talált magának, így abbahagyta az iskolát. Folyamatosan keresi a munkalehetőségeket, eddig az önkormányzat foglalkoztatta fix határidejű munkaszerződéssel, amely nyár végéig szólt, jelenleg munkát keres. Reményei szerint a közeli gyárban el tud helyezkedni.

Bevételük most a két kislány után járó családi pótlékból áll. Megélhetésüket ez az összeg nem fedezi, ezért Provident kölcsönt vett fel, hogy a lányoknak biztosítani tudja az alapvető szükségleteit. A törlesztőrészlet 40 ezer Ft, aminek a negyedét, 10 ezer Ft-ot tud csak havonta visszafizetni, a fix munka hiánya miatt most ez is elmaradásban van.

A gyermekek édesapja nincs jelen a család életében, gyermektartást sem fizet. Helyette az államtól kap a kisfiú után 15 ezer Ft kompenzációt. A két kislány vidám, életrevaló és ami a legfontosabb: egészségesek. Betti 7 éves, most kezdte a második osztályát. Ági még óvodás, szeptemberben lett nagycsoportos.

Amire szükségük van: kislányoknak ruhaneműk, tartós élelmiszer, és pénzadomány, amelyet bankszámlaszámra tudnak fogadni.

Kislányok mérete: mindketten 128-as méretű nadrágot, 110-116-os pólót, felsőt viselnek. Cipőméretük 30/31-es.

Ildikó nagy álma egy saját otthon, az önálló élet, ezért is fontos, hogy mielőbb  elhelyezkedhessen egy stabil munkahelyen. Ha az adósságait ki tudja fizetni, sokkal jobb kilátásai lehetnek a jövőjükre nézve.

Scroll to Top