A nehéz sorsú család nagy álma, egy fürdőszoba

Baranya vármegyében, a Villányi-hegység déli oldalán helyezkedik el az a 600 fős kistelepülés, ahol az öttagú család él. Máté a családfő, fiatal, harmincas évei elején járó életerős férfi. Egészséges, ami a család számára nagy kincs, mert csak rá számíthatnak, más segítségük nincs. Az édesanya, Csilla születése óta látásában korlátozott, ami mára olyan mértékűvé vált, hogy egyedül nem képes boldogulni, gyermekeit gondozni.  Így Máté sem tud dolgozni járni, esetleg pár óra kertészkedést vállal alkalmi jelleggel.

A család bevételét Csilla rokkantnyugdíja, a legnagyobb gyermek ápolási díja és egyéb családtámogatásból származó bevételek adják. Kiadásuk a rezsin felül gyógyszerköltségekkel és egy banki hitellel egészül ki, ezt mindig visszatörlesztik, majd újra igénybe is veszik minden hónapban.

Lakóhelyük egy saját tulajdonú, erősen felújításra szoruló pici, 50 nm2-es, 3 szobás családi ház, kicsi kerttel. A víz be van vezetve, de a fürdőszoba nincs kialakítva, a WC is kint van a kertben. A család nagyon szeretné komfortosítani az otthonukat és  megcsinálni a fürdőszobát. Jelenleg lavórban, vizet melegítve mosdanak. Fűteni fatüzelésű kályhával tudnak, villany van.

A családban 3 kisgyermek nevelkedik. A legnagyobb leány 5 éves, súlyos értelmi fogyatékkal él, nagy lemaradással a fejlődésben. Állapotára gyógyszert szed, figyelemzavaros. A középső gyermek 2,5 éves mozgékony, aktív kisfiú. Nagyon szeret kisautókkal játszani, kedvence a Bing nyuszi. A legkisebb fiú még kisbaba, 8 hónapos, korának megfelelő babajátékokkal játszik.

Amire szükségük van: A család mindhárom gyermeket pelenkázza, ez nagyon nagy kiadás minden hónapban. (5-ös méret szükséges, nagyon gyorsan fogy!)
A családban többüknek kellene szemüveg, aminek a költségét nem tudják kigazdálkodni. Ezen felül hálásak lennének tűzifáért, konyhaszekrényért, étkezőasztalért székekkel és több ajtó is hiányzik a házban. Folyamatos a hiány tartós élelmiszerből, tisztálkodó és tisztítószerekből.
Az édesanya ruha- és cipőmérete: 150 cm magas, M-es ruhát hord, lába 36-os. Az édesapa méretei: felső 2XL, nadrág XL, cipő 43-as. Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

A család szeretetben él, a szülők szeretnének helyzetükön a lehetőségekhez képest változtatni, a kicsiknek jobb életet biztosítani.

Scroll to Top