A kitörés lehetősége egy apró zsákfaluból nagyon csekély, de a fiatal háromgyermekes pár nem adja fel

Csilla és Pali, Baranya vármegye déli csücskében, Pécstől 25 km-re él. Három kisgyermeküket nevelik sok nélkülözést megélve. Lakóhelyük egy régi parasztház, ami vályogból épült, sajnos még ez sem saját tulajdonuk, bérlik.

A lakhatási körülményeik nagyon szegényesek, de a ház lakható állapotú. A víz és a villany be van vezetve, a házat fával fűtik fel. A pár már most nagyon fél attól, hogy honnan tudják majd előteremteni a tüzelő költségét. Egy-egy szezonban 150-200 ezer Ft-ot is ki kell(ene) fizetniük fára.

A családban három pici gyermek cseperedik, a kislányok 4 illetve 5 évesek, a fiúcska 3 éves és májusra várják negyedik gyermeküket, egy kisfiút.

A szülők 8 osztályt végeztek el, mindketten a helyi önkormányzatnál dolgoztak. Jelenleg Csilla munkanélkülin van, Pali alkalmi munkákat vállal és ő van otthon a gyerekekkel anyaságin. Korábban dolgozott már ács, kőműves mellett is, jól alkalmazkodó, gyorsan tanuló típus, ezen a területen szeretne fix munkalehetőséggel elhelyezkedni.

A család bevétele a családi pótlékból és a GYES-ből áll kiegészülve az édesapa alkalmankénti lehetőségeivel, de még így sem éri el a 200 ezer Ft-ot, ebből kell kijönniük minden hónapban. Sajnos ez szinte képtelenség, volt már példa arra, hogy gyorskölcsönt kellett igénybe venniük. Ennek a  törlesztőrészlete 40 ezer Ft, amit alig tudnak fizetni.

Amire szükség van:

A családot támogatók, a gyermekeket ruhaneművel, cipővel tudják segíteni, a háztartásba pedig mindig jól jön a tartós élelmiszer, tisztítószerek, a gyermekeknek vitaminok, gyermekápolási cikkek. Tűzifának is nagy hasznát vennék.
Pénzadományt bankszámlára tudnak fogadni.

A gyerekek méretei: 5 éves kislány:128-as ruha, 29-es cipő. 4 éves kislány:116-122-es ruha, 28-as cipő. 3 éves kisfiú:98-104-es ruha, 26-os cipő. A lányok imádják a Barbie babákat, a fiúcska az autókért rajong. A kisbabának babaholmik: babaruha, kiságy, hordozó, babakocsi.

A fiatal szülők minden nap azzal az elhatározással kelnek fel, hogy a három kisgyermeknek megpróbálnak szeretetteljes otthont, és szép gyermekkort biztosítani a nélkülözés ellenére.

Scroll to Top