A hamarosan utcára kerülő 4 gyermekes család otthonra és biztos megélhetésre vágyik

A fővárosban élő Lívia (33), nagybátyjával, Antal (53) és az asszony 4 gyermekével jelenleg átmeneti otthonban laknak, ami ez év február közepéig tud fedelet biztosítani a fejük fölé.

Édesanyja 2019 karácsonya előtt dobta ki a családot. Antal akkor segítséget nyújtott nekik, és bár a lakhatásuk azóta bizonytalanná vált, a férfi alkalmi munkákból segít fenntartani az életüket (sitthordás, lomtalanítás, fűnyírás, bármilyen szakképzettséget nem igénylő kétkezi munka). A gyerekek apja nem hajlandó gyerektartást fizetni, az ügyet jelenleg vizsgálja a bíróság. Önkormányzati lakásra pályáztak, de a várakozási idő 4-5 év, addig meg kell oldaniuk az egyre torlódó problémákat. Lívia férje ugyanis nem csak bántalmazó partner volt, akit ráadásul felesége tartott el, de több százezer forint nagyságú tartozásukat sem segít törleszteni – így a végrehajtók hada is Lívia megoldhatatlan gondja lett.

Lívia és Antal dolgozni szeretne, maximálisan együttműködő emberek. Lívia 10 osztályt végzett, 10 évet dolgozott takarítónőként, most is szívesen takarítana 4-6 órában a gyerekek mellett. . Havi jövedelme körülbelül 90 ezer forint, a gyermekek után kapott Családi pótlékból tevődik össze. Kilátástalan, hogy az otthonból hova tudnak majd tovább költözni. Az anya lehetőségeihez mérten mindent megtesz a gyermekeiért, ellátja őket, szeretne megfelelő lakhelyet biztosítani számukra a későbbiekben is.

Amire szükségük van: anyagi támogatás, ruhák, laptop, tartós élelmiszer, tisztálkodó szerek, de mindenekelőtt munka.
Lívia: M-es ruha, 38-as cipő
Antal: M-es ruha, 41-es cipő

Gyerekek:
Gábor(13): L-es ruha, 41-es cipő – a kamaszfiú nagyon tehetségesen rajzol
Virginia(10): 140-es ruha, 36-os cipő – a kislány szorgalmas az iskolában, otthon imád sminkelni, táncolni, rajzolni és nagyon szeretne egy görkorcsolyát
Veronika(8): 134-es ruha, 32-33-as cipő – mindennek nagyon örül
Melinda(3): 104-es ruha, 24-es cipő – Minnie egér a kedvence

Antalnak nem véletlenül Bruce Lee a példaképe: az életben valódi harcos nagybácsiként áll ki a kis családért, amelyben Lívia magára lett hagyva a gyermekeivel és minden problémájukkal. Mindössze lehetőséget kérnek, hogy dolgozhassanak egy méltóbb életért.

Scroll to Top