A gyermeke elhelyezéséért küzdő édesanyának álma egy hitelek nélküli élet

Nógrád vármegyében él a 46 éves Ági és egyik fia, a 3 éves Noé. A gyermekét egyedül nevelő édesanya már megjárta a poklot kettejük érdekében, de még bőven van tennivaló.

Áginak van egy nagyfia, akinek elhelyezéséért per indult, melynek költségeit, az ügyvédet és minden járulékos egyéb fizetnivalót csak úgy tudta kifizetni, hogy két személyi kölcsön terhét vette magára. Az ügy még nem zárult le, de most úgy néz ki, hogy némi remény csillant fel (ügyvédi segítség), hogy a fiú hozzá kerüljön.

A hitelek visszafizetése a mindennapjaikat nagyon megnehezítik. Ági okos, tanult és végtelenül empatikus személy. Egészségügyi iskolát végzett, emellett több tanfolyam elvégzésével gyarapította ismereteit, hogy minél jobb pozícióba kerülhessen a munkaerőpiacon. Jelenleg közfoglalkoztatott, egy gyermekekkel foglalkozó intézmény munkatársa. Noéval hajnalban ülnek buszra, a kisfiút bölcsődébe adja, majd kitölti a 8 órás munkaidejét, este érnek haza, ez a napi rutinjuk. Nagy-nagy szeretetben, szinte szimbiózisban élnek ők ketten, Noé mindenben segít édesanyjának a ház körül, ősszel megy óvodába.

Lakóhelyük Ági saját tulajdonú családi háza, amelyhez egy nagy szántóföld is kapcsolódik, ide kukoricát szoktak veteményezni. A közepes állapotú vályogházban van villany és víz, valamint gázzal és/vagy fával is tudja fűteni.

Az édesanya bevétele, mint közalkalmazott 225.000 Ft, Noé után kapnak családi pótlékot és a kisfiú édesapjától 30.000 Ft gyermektartást (csak az utóbbi egy évben, miután a per lezárult). Kiadásai között szerepel a hiteltörlesztés, nagyobbik fia után fizetendő gyermektartás és a fiú telefonszámlája is.
A kisfiú ruhamérete 92-98-as, lába 23-as. Nagyon szereti a színes dolgokat, autókat.

Ági nagyon szeretné újra maga mellett tudni a nagyfiút. Nagy volumenű terve, hogy ha támogatással sikerülne a tartozását rendezni, venne egy kisebb otthont, ahol hitelek nélkül kijöhetnének a fizetéséből. Bankszámlára is tud támogatást fogadni.

Egy igazán ambíciózus, tettrekész anyuka kér most összefogást a jó cél érdekében.

Scroll to Top