A fotópályázat eredményhirdetése

SEGÍTŐ FOTÓPÁLYÁZATOT indítottunk november 3. és január 17. között, aminek az eredményhirdetését február elsejére hirdettük. Ahogy a kiírásban is olvashatjátok, ennek a pályázatnak az volt a célja, hogy a https://www.segitekegycsaladot.hu/ oldalunkhoz, azon belül is a NEKIK SEGÍTHETSZ oldalhoz gyűjtsünk olyan minőségi és egyedi képeket, amik által még inkább vonzzuk a családoknak a támogatókat.

fotopalyazat_eredmeny

kép forrása: Unsplash

A könyvkiadásaim és a sok-sok facebook-os, instagramos posztom kapcsán folyamatosan megtapasztaltam, hogy mennyire sokat számít egy szöveghez a kép. Ugyanezeket a konzekvenciákat szűrtük le a családok történeteihez kitett képekkel kapcsolatban is.

 

Úgyhogy a 20 alkotótól beérkezett fotók kapcsán 2 fontos szempontunk volt:

  1. Valamilyen módon (akár asszociatíve) kapcsolható legyen az oldal, vagyis a családok szolgálatához. Instrukcióként – többek között – azt írtuk le, hogy olyan képeknek örülnénk, ahol megjelenik a remény, az élet, az emberi kapcsolódások, hiszen a segíteni akarás valami pozitív életszemléletből fakad, és egyaránt meg kell nyílni arra, hogy valaki adjon vagy kapjon.

  2. A másik fontos szempont a fotók szakmai minősége volt, amit a két szakmai zsűritag együtt beszélt át.

 

A zsűri

A szakmai zsűritagok:

Szilágyi Lenke fotóművész, érdemes és kiváló művész

Lugosi Lugo László fényképész, művészeti szakíró

és én.

Ezúton köszönöm a zsűritársak támogató munkáját!

A kiválasztási folyamatról

 

A fotók értékelésében mind a hárman benne voltunk, és a következőképpen zajlott ez a folyamat:

A pályázók, illetve a műveik folyamatosan érkeztek. Ezeket én figyeltem – szinte nap, mint nap. A szakmai zsűritagoknak természetesen ugyanúgy megvolt a hozzáférésük a drive-hoz, amire a képek érkeztek. Így folyamatában néztük őket. Amikor már 10 pályázó fotói begyűltek, csináltunk egy „elő-szűrést”, és átküldtük egymásnak, hogy mi tetszik nekünk a legjobban.

 

Szilágyi Lenke egy külön drive-on gyűjtötte azokat, amiket mindannyian leginkább kedveltünk.

 

A pályázati határidő lejárta után pedig összeültünk hárman egy teljes délutánra, és még egyszer sorra vettük az összes képet, majd átbeszéltük, hogy ezek körül mik kerülnek be a már korábban kiválogatott legjobbak közé. Ez több órás izgalmas tanakodás gyümölcse volt, amiben én nagy alázattal füleltem, hogy szakmai szempontok szerint mitől lesz egy fotó jó, még jobb, vagy teljesen amatőr.

 

Emellett végig arra is figyeltünk, hogy a nehéz helyzetben levő családok történeteit mennyire segítik, szolgálják a beküldött fotók.

Ily’ módon a fotókat beküldők is támogatókká váltak ebben a jótékonysági projektben.

 

Ezúton is köszönöm, köszönjük a rászorulók nevében is!

 

A nyeremények

És ahogy meghirdettük: cserébe mi is adunk.

Az első 3 helyezettnek a következőket ajánljuk fel:

1. helyezett:

Mélyinterjú az ujegyensuly.hu oldalon ÉS 1 hónapos banner lehetőség az oldalunkon, illetve 1 órás szakmai konzultációs lehetőség azzal a zsűritaggal, akit ő kiválaszt magának.

2. helyezett:

Mélyinterjú az ujegyensuly.hu oldalon VAGY 1 hónapos banner lehetőség az oldalunkon, illetve 1 órás szakmai konzultációs lehetőség azzal a zsűritaggal, akit ő kiválaszt magának.

3. helyezett:

VAGY mélyinterjú, VAGY 1 hónapos banner lehetőség az oldalunkon, VAGY 1 órás szakmai konzultációs lehetőség azzal a zsűritaggal, akit ő kiválaszt magának.

Az első 3 helyezett legjobbnak ítélt munkáit külön – külön cikkben mutatjuk be, néhány mondatban a szerzővel együtt. Ez nem csak az ujegyensuly.hu-n, hanem a https://www.segitekegycsaladot.hu/eletkepek-en is föl lesz téve. A fotósok neve egyedül itt lesz beazonosítható.

Íme, a nyertesek és munkáik közül egy:


Az 2. helyezett:

M. Nagy László

m_nagy_laszlo

Az 3. helyezett:

Csillag Zsuzsa

csillag_zsuzsanna

Különdíj:

Dittrich Panka

Rajtuk kívül a következő pályázóktól válogattuk még ki a legjobb fotókat:

Balázskovics Melinda, Kasza Zoltán, Kasznár Katalin, Kőszegi Dániel, Ledényi-Kovács Viktória, Németh Lajos, Szabó Orsolya.

 

Hálásan köszönjük ezt a sok szépet, és egyáltalán: a segítő szándékot!

Élvezzétek ti is ezeket a fotókat!

 

Köszönettel:

Soma Mamagésa és a Segítek Egy Családot Csapata

Scroll to Top