A 7 éves kisfiú daganatos betegsége miatt óriási nehézséggel küzd a négygyermekes család

A 28 éves Mónika egy Tolna megyei településen él párjával és négy gyermekükkel. Május óta küzdenek nagy nehézséggel, amikor kisfiuknál daganatos betegséget diagnosztizáltak.

Az első osztályt végzett Tomika hirtelen lett rosszul, magas láza volt, fogyni kezdett, a hasa viszont megnőtt, aluszékony, fáradt lett. Az orvosi vizsgálatok sajnos rosszindulatú vesetumort állapítottak meg (Wilms tumor), áttétekkel. A pécsi klinikán kezelik, Először egy 6 hetes kemoterápián esett át. Sajnos mellékhatásként kisebesedett a szájnyálkahártyája, emiatt nem tudott enni, gyomorszondán táplálták folyékony tápszerekkel. A további vizsgálatok megállapították, hogy a daganat két mutáns sejtet tartalmaz, vagyis valószínűsíthető a genetikai eredet. Tomikát megműtötték Budapesten, eltávolították a jobb veséjét. A kb. 2 hetes kórházi tartózkodás után most hetente járnak kemoterápiára, ami májusig fog tartani. Hősiesen viseli a megpróbáltatásokat, de neki is vannak jobb és rosszabb napjai is.
A család számára nagyon megterhelő anyagilag ez a helyzet, Pécsre 90 km-ről járnak, de Budapest is messze van az otthonuktól.

A család egy önkormányzati bérlakásban él jelenleg, ami komfortos, viszont a pincében áll a víz, emiatt a lakás falai penészesek. Időközben Mónika is talált egy csomót a mellében, jelenleg őt is vizsgálják ezirányban. Tominak három testvére van még, egy 8 éves, egy 2 éves és egy 11 hónapos lány, ők teljesen egészségesek.

Édesapjuk alkalmi munkákból próbálja eltartani a családot, állandó munkahelyre nem veszik fel, mert bizonytalan, hogy mikor kell vinni Tomikát kórházba. Mónika még gyesen van a legkisebb kislánnyal, előtte egy pékségben dolgozott (1 éve hiányzik egyébként a kertészmérnöki végzettséghez), most Tomikával van a kórházban.

Amivel tudsz segíteni nekik: elsősorban anyagi támogatás (bankszámlára tudják fogadni) a kórházba, vizsgálatokra utazásokhoz és a tápszerekre, ápolási eszközökre, de bármilyen segítséget elfogadnak.

Mónikáéknak rendkívüli megpróbáltatást jelent Tomika betegsége fizikailag és lelkileg egyaránt. Nagyon bíznak a kisfiuk felépülésében, minden tőlük telhetőt megtesznek ennek érdekében, de az anyagi lehetőségeik jelentősen korlátozottak, külső segítségre van szükségük.

Scroll to Top